en styck snodd lista

Hur ser ditt skrivbordsunderlägg ut?

 

En bild när du var 14.

POP OCH PHOTOSHOP.
jösses ja. bjuder på den.
 

En bild på dig prick nu, på med webbkameran bara
alltså jag har blött hår och inga byxor på mig så nä.

 

Det absolut sorgligaste som hänt dig i år?
det måste väl vara att säga hejdå till dem jag lärde känna bra på irland. och veta att nästan alla är amerikaner utspridda över stater och att jag nog inte kommer träffa dem igen. å andra sidan så har jag sovplats i rätt många av staterna.

 

Det absolut roligaste som hände förra året?
 på julafton när vi satt och tittade på karl-bertil och min katt dök upp och både pappa och min bror försökte locka henne till sig och jag sa "molly, du behöver inte lyssna på dem, du får göra precis det du vill" och det resulterade i att hon hoppade upp i mitt knä och började spinna direkt.

 

Senaste tre sms:en.
"åh vad skönt det är att vara tillbaka i göteborg!"
"det borde det vara!"
"blandfärs."

(okej jag ljuger lite men några av de senaste sms:en var för personliga)

 

Aktuell obsession
musik: emil jensen. + hans mellansnackalbum. så bra. spotifya genast.
tv-serie: freaks and geeks! förstår verkligen inte varför den serien blev nerlagd efter bara en säsong.
kläder: långklänningar.
mat: knäckebröd med leverpastej och inlagd gurka. mvh, nyligen tillbaka i sverige efter utlandsstudier.

och så upptäckte jag att hamburgare med avocado på är fantastiskt gott.

 

Drömkille/tjej:
föredrar riktiga människor. men någon som tycker om mig precis som jag är, även/speciellt de sidorna hos mig själv som jag har svårt för. sen skadar det väl inte med markerade käkben heller.

 

Bild från det bästa himla festen i ditt liv.
jag är ganska dålig på att dokumentera fester faktiskt. vet inte ens vilken som varit den bästa festen i mitt liv. drack inte alkohol förrän jag blev 18 så det har liksom mest blivit pubhäng. men jag tycker verkligen om den här bilden från irland.

 

Ett jobb du inte kan tänka dig:
hm. gynekolog?

 

En (1) sak du stör dig på hos andra
oförmåga och ovilja att ens försöka se saker ur ett annat perspektiv.

 

En (1) dålig sida hos dig själv
jag är otroligt dålig på att ta emot komplimanger och försöker förklara bort dem eller säga att det inte alls är så.
exempelvis så fick jag ofta höra på irland att min engelska var väldigt bra. det förklarade jag med att vi inte dubbar filmer och tv-serier till svenska. alltså?

 

Bild på dig för exakt fyra år sen.

ah. luggperioden. LITEN.
 

En maträtt du är sugen på just nu.
är faktiskt inte särskilt matsugen alls. var dock jättesugen på ugnsbakad falukorv igår, och det fick jag! 

 

Din plan för helgen?
ANDRA LÅNG. nu när jag äntligen är tillbaka i göteborg.


irland genom instagram

om två dagar åker jag hem till sverige igen. tänkte sammanfatta irland lite med mer vardagliga saker som händer när en inte har kameran med sig. redan när jag kom hit var det ganska grönt. hon som arbetade i receptionen ursäktade det kalla vädret medan jag skakade på huvudet och sa att det är ju nästan varmt, eller ja, plusgradigt i alla fall. och så märkte jag att batman håller till någonstans i limerick. vyn över floden är den jag vaknat till varje dag i fyra månader nu. rätt utanför fönstret ser det ut sådär. och så såg jag villagers. och tog kort på en del av skolans utsmyckning. familjen kom och hälsade på och tog med både prästost och godis. varma mackor i ugn kändes som en lyx. så var jag i dublin och lärde mig exakt hur man häller upp guinness samt skrattade åt det faktum att irland faktiskt har ett national leprechaun museum. hemma i limerick försökte en bar vara fyndig. en annan svensk utbytesstudent försökte förklara sveriges geografi för vår journalistlärare men råkade glömma skåne (stockholmare, vetni...). bästa hanna och johan kom och hälsade på med mer choklad. någon hängde upp star wars-referenser över skolan. jag beundrade campus. sov extra länge. köpte en tygkasse. blev övertalad att platta håret och blev överraskad över längden. åkte till cork och såg passenger. åkte in till en marknad som ligger i stan. lagade köttbullar åt mina amerikanska vänner som är helt till sig i gräddsås. åt på restaurang för att säga hejdå. var too busy for bullshit.
 
jag kommer att sakna irland ändå.

saknaden

men jag ser dig ju i alla fall när jag sover.

passenger, cork

såg passenger i cork i fredags, mysig människa det där. mindre mysiga var de skrikande irländska flickorna som stod bredvid mig och övade falsett rakt i mitt öra. det är nåt visst med hur irländska tjejer pratar på något vis, ofta rätt nasalt och med ett högt tonfall. en liten del i mig ville råka armbåga dem i ansiktet, innan jag kom på ihåg mig själv när jag var fjorton år och gick på kent-konserter. då stod jag visserligen mycket längre fram än nu, så det känns ju mer okej. även mindre kul var ljuset, svårt att få bra bilder, plus att jag ser att blogg.se återigen totalförstör upplösning och färger. bilderna är finare på min dator, jag lovar. 
 
han spelade ganska mycket osläppt material (<-klicka), så det var ju förbannat trevligt. och han hade mysigt mellansnack, så i det stora hela var konserten riktigt bra.

RSS 2.0