budapest.

den här veckan har vi påsklov, och i och med att jag mest hänger med amerikaner här så betydde det att om jag inte följde med dem på deras upptäck-exotiska-europa-färd så hade jag fått stanna hemma relativt ensam i mitt rum. så jag följde med, delvis. i budapest hade de påskmarknad (titta vad fina lamporna är förresten. såna borde man kunna göra själv, va?)
budapest var en fin stad.
som sagt.
hej. jag är nog inte så trött som jag ser ut.
söt bil tyckte vi. uppenbarligen en plastbil som alla körde under kommunist-tiden, sa vår guide.
mer marknad. 
trodde att det här bara var choklad först, sen läste jag att det var marsipan. blev lite ledsen, för choklad är rätt rejält mycket bättre än marsipan tycker jag. marsipan är ju knappt ens gott alls. kanske på tårta ibland, i lagom mängd. 
sen gick vi till en av ruinpubarna som budapest är ganska känt för. den här hette szimpla och är tydligen rankad tredje bästa pub i europa. eller om det var världen. vet inte vem som står för rankningen dock, men det var riktigt mysigt.
hej igen.
adriana, som var mitt resesällskap till budapest. julia och sinéad mötte vi upp i venedig senare. de är i rom nu, men jag var ju nyss där (och är lite rädd för att inte kunna gå samma gator och se samma saker utan att minnas för mycket) och så kommer min familj och hälsar på, så jag åkte inte dit.
det var saker skrivna överrallt i trappuppgångarna inne på szimpla (det var liksom en pub i ett lägenhetskomplex. man gick in i en hall som ledde till en innerträdgård med ett "tak" av stålnät, färgglada lampor och växter, och sen kunde man gå upp i trapporna till olika rum med andra barer eller teman. fint!)
de var ganska glada i vägskyltar också. och öl för mindre än 10 kronor. fint ska det va.

St Patricks Day

i söndags var det ju st patricks day, då var jag i dublin och var otroligt diskret klädd i grönt. diskret om man jämför med alla gröna hattar, diadem med dinglande klöver och gröna trikåer överallt. de här var ju lite värre till exempel:
blev inte så många bilder tagna dock. eller, jo, men bilder på överförfriskade irländare och dåliga vinklar på en parad är inte så himla skoj, så. här är en bro:

Villagers at Dolan's Warehouse

så sjukt bra konsert. fick ju till och med gåshud. fun fact: jag kom till spelstället aaaaaningen tidigt (nån timme sådär) och funderade på att gå och prata med de som satt bredvid mig, men kände mig för feg. tur var väl det, för hade tänkt inleda med att fråga om de också var här för att se bandet. de var bandet. eller, två femtedelar av det i alla fall. där får man för att man bara vet vem frontmannen är.
 
såhär lät det förresten! fantastiskt. 

resultatet av en uttråkad elin.

 
ja inte vet jag. saknar att prata svenska ibland, då blev det såhär. om det var en jättekonstig eller en lite småskojig idé är jag inte helt säker på än.

resultatet av "nej men nu orkar jag inte plugga mera marknadsföring"


you can't just make me different and then leave.

i fredags sträckläste jag ut en bok för första gången på väldigt länge och undrade sedan varför tusan jag inte läst den där boken tidigare. looking for alaska av john green. om ni inte har läst den tycker jag banne mig att det borde ni göra. formuleringarna är för det mesta ganska fantastiska och karaktärerna är inte så dumma de heller. så ja. läs den.

saker som är fint.

saker som är fint
murad osmanns instagram på bilder när han flickvän leder honom runt i världen.
 
patrick wolfs kusins brev till sverige efter herr wolfs spelning i göteborg
 
tv-serien the hour. ben whishaw och brittisk journalistik på 50-talet. det enda som är fel är att det nog inte blir en tredje säsong. 
 
birds eye view portraits
bianca kronlöf.
 
saker som är mindre fint:
igår kallade en kille mig för dyke och bitch av den enkla andledningen att jag inte ville prata med hans kompis. jag kom ut från puben och killen säger den klassiska "have you met..."-repliken, varvid jag enkelt svarar nej och vänder mig om. efter det hör jag killen säga till sina vänner "what a dyke, that fucking bitch!", så självklart så vänder jag mig om igen och frågar om det verkligen var det han sa. han svarar ja och får därmed en drink i ansiktet.
 
ursäkta att jag är så dålig på att blogga nuförtiden. mycket som händer överallt och den här veckan är dessutom charity week, vilket betyder att det är massa aktiviteter och konserter på campus till förmån för välgörenhet. kameran får stanna hemma på grund av irländsk ölkultur (dvs att tar jag med den är chansen stor att det får rätt mycket öl på sig). sen läser jag fem kurser här och en på distans hemma i sverige så min tid försvinner rätt fort! vill ni veta eller se nåt särskilt så säg till eller fråga vetja.

RSS 2.0