budapest.

den här veckan har vi påsklov, och i och med att jag mest hänger med amerikaner här så betydde det att om jag inte följde med dem på deras upptäck-exotiska-europa-färd så hade jag fått stanna hemma relativt ensam i mitt rum. så jag följde med, delvis. i budapest hade de påskmarknad (titta vad fina lamporna är förresten. såna borde man kunna göra själv, va?)
budapest var en fin stad.
som sagt.
hej. jag är nog inte så trött som jag ser ut.
söt bil tyckte vi. uppenbarligen en plastbil som alla körde under kommunist-tiden, sa vår guide.
mer marknad. 
trodde att det här bara var choklad först, sen läste jag att det var marsipan. blev lite ledsen, för choklad är rätt rejält mycket bättre än marsipan tycker jag. marsipan är ju knappt ens gott alls. kanske på tårta ibland, i lagom mängd. 
sen gick vi till en av ruinpubarna som budapest är ganska känt för. den här hette szimpla och är tydligen rankad tredje bästa pub i europa. eller om det var världen. vet inte vem som står för rankningen dock, men det var riktigt mysigt.
hej igen.
adriana, som var mitt resesällskap till budapest. julia och sinéad mötte vi upp i venedig senare. de är i rom nu, men jag var ju nyss där (och är lite rädd för att inte kunna gå samma gator och se samma saker utan att minnas för mycket) och så kommer min familj och hälsar på, så jag åkte inte dit.
det var saker skrivna överrallt i trappuppgångarna inne på szimpla (det var liksom en pub i ett lägenhetskomplex. man gick in i en hall som ledde till en innerträdgård med ett "tak" av stålnät, färgglada lampor och växter, och sen kunde man gå upp i trapporna till olika rum med andra barer eller teman. fint!)
de var ganska glada i vägskyltar också. och öl för mindre än 10 kronor. fint ska det va.

Kommentarer

det är inte så svårt:

namn tack
bli inte bortglömd

mejl

blogg?

text

Trackback
RSS 2.0