men jag gillar sparris
kokt sparris i parmaskinka med rostade pinjenötter och citronsås
rotfrukt i ugn, kyckling och fetaoströra
remake av citronpajen från nyår bara för att den var så god.
först; mördeg. 150 gram smör, 4 dl vetemjöl, 0,5 dl florsocker, 1 ägg, 1 msk kallt vatten. enklast att blanda i matberedare.
nagga botten. förgrädda i 175 grader i typ 10 min.
sen; citronkräm. 3 dl vatten, 1,5 dl socker, 6 msk maizena, skal och saft från 2 citroner kokas ihop och får puttra ett tag, sen i med 3 äggulor och 1 msk smör.
maräng; vispa 3 äggvitor hårt, så man kan vända uppochner på bunken och det fortfarande är kvar i den. ha i 1 krm ättiksprit och ca 1,5 dl socker. så måste man vända ner det försiktigt, inte vispa.
häll i citronkräm och över med maräng och så in i ugnen på 150 grader i en halvtimma.
mums.
Kommentarer
hej säger Elvira
Rotfrukt i ugn måste jag börja äta mer av. Det är ju så väldans gott! För att inte tala om sparris...!
hej säger Hannan
Alltså jag dör lite smått. Så gott!
hej säger rosettpojken
men gud vad gott det ser ut. och jag som nyss ätit, blir hungrig igen!
hej säger julia
Åh jag älskar sparris. det godaste som finns trorja
hej säger jennifer,
sparris är kick-ass. underbart gott.
hej säger hannah
åh mumms! vilket bra tips!
Trackback