men jag gillar sparris


kokt sparris i parmaskinka med rostade pinjenötter och citronsås

rotfrukt i ugn, kyckling och fetaoströra

remake av citronpajen från nyår bara för att den var så god.
först; mördeg. 150 gram smör, 4 dl vetemjöl, 0,5 dl florsocker, 1 ägg, 1 msk kallt vatten. enklast att blanda i matberedare.
nagga botten. förgrädda i 175 grader i typ 10 min.
sen; citronkräm. 3 dl vatten, 1,5 dl socker, 6 msk maizena, skal och saft från 2 citroner kokas ihop och får puttra ett tag, sen i med 3 äggulor och 1 msk smör.
maräng; vispa 3 äggvitor hårt, så man kan vända uppochner på bunken och det fortfarande är kvar i den. ha i 1 krm ättiksprit och ca 1,5 dl socker. så måste man vända ner det försiktigt, inte vispa.

häll i citronkräm och över med maräng och så in i ugnen på 150 grader i en halvtimma.
mums.

Kommentarer
hej säger Elvira

Rotfrukt i ugn måste jag börja äta mer av. Det är ju så väldans gott! För att inte tala om sparris...!

2011-01-10 @ 00:18:01
URL: http://anonvampiresdiary.blogg.se/
hej säger Hannan

Alltså jag dör lite smått. Så gott!

2011-01-10 @ 00:23:10
URL: http://musikpolis.blogg.se/
hej säger rosettpojken

men gud vad gott det ser ut. och jag som nyss ätit, blir hungrig igen!

2011-01-10 @ 17:11:13
URL: http://livsillusioner.blogg.se/
hej säger julia

Åh jag älskar sparris. det godaste som finns trorja

2011-01-10 @ 21:32:23
URL: http://disarmmynightmares.blogg.se/
hej säger jennifer,

sparris är kick-ass. underbart gott.

2011-01-11 @ 11:21:11
URL: http://hellobenjamin.blogg.se/
hej säger hannah

åh mumms! vilket bra tips!

2011-01-16 @ 13:19:55
URL: http://coffeegirl.blogg.se/

det är inte så svårt:

namn tack
bli inte bortglömd

mejl

blogg?

text

Trackback
RSS 2.0