linsburgare med pesto och paprika (och massa annat)
en grej som faktiskt är kul med att gå sista terminen i trean är att jag inte har en enda lektion på onsdagar. ledig!
ensam hemma = måste laga mat själv = kan laga typ vad jag vill = experimentera!
jag är ju inte sjukt pepp på att alltid ha ett recept att följa när jag lagar mat, eller det är ju bra att ha receptet som grund men jag kan ju känna att man både kan blanda två olika recept (eller fler) och varför får man inte krydda med de kryddor man själv vill?
iallafall. idag gjorde jag linsburgare. det blev jättegott. kolla själva.

först så kokade jag typ en och en halv dl röda linser och lite rödlök. när linserna var klarkokade (efter typ 10 min) så använde jag en stavmixer för att gojsa (<- fortfarande ett fint ord) ihop allt, och hällde av överflödig vätska. jag blandade det med lite kryddor, ett ägg, och lite mjöl och ströbröd för att få det fastare (jag måttade inte, utan la bara i tills det kändes bra och smakade gott).

kryddor och smaksättning som används om elin själv får välja! (och det fick jag ju)

sen formade jag smeten till platta runda grejer och stekte på låg värme, de fick väldigt lätt färg.

vi hade visst inte vanligt hamburgerbröd så jag tog nån fralla jag hittade i frysen. jag tycker att det blir gott om man steker på brödet också, så det gjorde jag lite grann. sen är det ju bara att lägga på saker man tycker om. ost, paprika, gurka, sallad. och så mer pesto som sås. hehe. gott.

de där gula tomaterna är mest där för att de är fina ehehehe. jag gillar inte riktigt tomat. så kul är jag.
det blev iallafall väldigt gott. prova själva, om ni inte tror mig.
ensam hemma = måste laga mat själv = kan laga typ vad jag vill = experimentera!
jag är ju inte sjukt pepp på att alltid ha ett recept att följa när jag lagar mat, eller det är ju bra att ha receptet som grund men jag kan ju känna att man både kan blanda två olika recept (eller fler) och varför får man inte krydda med de kryddor man själv vill?
iallafall. idag gjorde jag linsburgare. det blev jättegott. kolla själva.

först så kokade jag typ en och en halv dl röda linser och lite rödlök. när linserna var klarkokade (efter typ 10 min) så använde jag en stavmixer för att gojsa (<- fortfarande ett fint ord) ihop allt, och hällde av överflödig vätska. jag blandade det med lite kryddor, ett ägg, och lite mjöl och ströbröd för att få det fastare (jag måttade inte, utan la bara i tills det kändes bra och smakade gott).

kryddor och smaksättning som används om elin själv får välja! (och det fick jag ju)

sen formade jag smeten till platta runda grejer och stekte på låg värme, de fick väldigt lätt färg.

vi hade visst inte vanligt hamburgerbröd så jag tog nån fralla jag hittade i frysen. jag tycker att det blir gott om man steker på brödet också, så det gjorde jag lite grann. sen är det ju bara att lägga på saker man tycker om. ost, paprika, gurka, sallad. och så mer pesto som sås. hehe. gott.

de där gula tomaterna är mest där för att de är fina ehehehe. jag gillar inte riktigt tomat. så kul är jag.
det blev iallafall väldigt gott. prova själva, om ni inte tror mig.
Kommentarer
hej säger inger helén
åh, vad gott det såg ut. måste testa
hej säger lovisa/polichinelle
biffar och burgare av linser/bönor är perfekt att göra: nyttigt OCH gott! din tallrik ser riktigt aptitretande ut måste jag säga.
hej säger sara
näääe, nu blev jag hungrig..
hej säger amanda
Bra för vegetarianer. Minst lika gott som plågade djur.
hej säger lovisa/polichinelle
svar: du borde! jag gjorde den faktiskt till lunch idag, och fotograferade samtidigt så det kommer nog upp ett recept inom en kort framtid!
hej säger jennifer,
åh, godis!
hej säger andreas
dör vad god mackan såg ut att vara
hej säger Hanna
nej vad sugen jag blev nu ! haha
Trackback