but baby it's cold outside
de senaste dagarna har jag mest bakat julgodis, så nu är skåpen fyllda med chokladkola, vaniljkola, kokoschoklad (typ såna man kan köpa i lösvikt, ni vet?), mozartkulor (fast det gjorde jag bara för att andra gillar det, jag tycker faktiskt inte alls att det är gott) och snickersgodis. och brända mandlar. och såna här på bilderna ovan, hasselnötspraliner. de blev sjukt goda faktiskt. och ganska lätta (fast väldigt pilliga) att göra.
enligt receptet så ska man ha
150 gram choklad, helst mörk
1 dl hasselnötter
100 gram nutella
och då ska det bli typ 20 stycken.
och så behöver man formar, typ ischoklad, såna små i aluminium.
först smälter man hälften av chokladen och klickar i dem i formarna och vickar på dem så att chokladen åker upp på kanterna. sen skållar man hasselnötterna och rostar dem i en torr stekpanna, spara 20 hela, hacka resten. smält nutellan (vattenbad eller microvågsugn på låg effekt) och blanda i de hackade nötterna. klicka i nutellan i chokladformarna, sätt en hel hasselnöt på varje pralin. låt det stelna ett tag, en timma ungefär. smält sedan resten av chokladen och doppa/skeda i chokladen. voila! kanske inte jättevackra, men de är ju goda i alla fall.
(här har ni förresten en julspellista, om ni vill)
Kommentarer
hej säger Elvira
Åh, snickersgodis lät allt bra gott!
hej säger inger helén
åh, vad gott det lät. måste prova!
hej säger elin
sv; ja, jag tycker om dem himla mycket.
hej säger Hanna
åh fy tusan vad gott.
hej säger Lena
Åhhh så gott det ser ut!
hej säger agnes
ser sjukt gott ut. kram
Trackback